top of page
Physiotherapy

Zoolvisies en scanmethoden

Beschrijving

In de opleiding podotherapie wordt aangeleerd te werken met de Lavignezool, opgebouwd vanaf een 2d scan/afdruk. Steeds meer podotherapeuten gaan over op het vervaardigen van zolen middels CADCAM en gaan hierbij meer en meer werken vanuit een 3d-scan van de voet.

Deze cursus is specifiek bedoeld voor podotherapeuten die vanuit andere visies zolen willen gaan maken en/of meer kennis willen over deze visies. Bv doordat men met een CAD-systeem is gaan werken met als basis een 3d-afdruk van de voet. In de cursus komen de op dit moment wereldwijd 3 gangbare visies op zolen maken aan bod; The foot morphology theory (Root), The sagital plane facilitation theory (Danenberg) en The tissue stress theory (Kirby). Naast de theorie wordt er ook gekeken naar de aanmeetmethodes middels de 3d-scan. Wanneer kies je voor en wat zijn de voor- en nadelen van bv een 3d-scan, schuimdoosscan, half-belaste afdruk, volledig belaste afdruk, gecorrigeerde afdruk.

Docent:

I.T.J.A Janssen,

Sportpodotherapeut / manueel therapeut

Kosten

Euro 130,- inclusief cursusmateriaal. Voor prijzen voor online, in-house en/of groepstrainingen neem contact met ons op.

Locatie/Data

Deze training kan online verzorgd worden, vraag naar de mogelijkheden.

 

Bij minimaal 6 en maximaal 10 geïnteresseerden wordt er in overleg een training gepland, inhouse of bij Profysic Education te Eindhoven.

Doelstelling

Inzicht krijgen in de verschillende visie van zolen maken en scanmethoden.

Informatie

Studiebelasting:

4 uur

Doelgroep: 

Podo-/Fysiotherapeuten

Aantal deelnemers: 

min 10 - 20 max

Toetsing:

Nee

Certificaat:

Ja

Didactische werkwijze:

Interactief hoorcollege
Praktijk
Geen huiswerk

Accreditatiepunten:

Nee

Studiepunten:

4

Aantal contacturen:

4

Aantal contactdagen:

1

E-learning:

Nee

Niveau:

Post HBO

bottom of page