top of page
Couple Running

Inversietrauma

Beschrijving

Het inversietrauma is een van de meest geziene (sport)traumata aan de voet/ enkel. In de acute fase wordt de podotherapeut nog niet zo vaak geconsulteerd, terwijl deze wel vaker geconfronteerd wordt met restklachten na een doorgemaakt inversietrauma. Tijdens deze cursus staat het inversietrauma centraal en wordt aandacht besteed aan het ontstaansmechanisme, de diagnostiek en behandelmogelijkheden van zowel het acute trauma als de restklachten die kunnen blijven bestaan.
Er is veel aandacht voor de mobilisatie-technieken van de voet, zowel arthrogeen als myofasciaal. De mobilisatie-technieken zullen tijdens deze cursus uitgebreid geoefend kunnen worden.

Doelstelling

Na het volgen van deze cursus heb je inzicht in de ontstaanswijze en behandeling van functiestoornissen/pathologiën na een doorgemaakt inversietrauma en heb je kennis van klinische tests om deze te diagnosticeren en mobilisatie-technieken om deze te behandelen.

Docenten

I.T.J.A Janssen

Sportpodotherapeut / manueel therapeut

N. Vorenhout

Fysiotherapeut

In samenwerking met

Kosten

Euro 795,- inclusief cursusmateriaal en lunch. Voor prijzen voor in-house en/of groepstrainingen neem contact met ons op.

Locatie/Data

28 mei en 11 juni 2024 Eindhoven

Informatie

Studiebelasting:

24 uur

Doelgroep: 

Podo-/Fysiotherapeuten

Aantal deelnemers: 

min 10 - 20 max

Toetsing:

Nee

Certificaat:

Ja

Didactische werkwijze:

Interactief hoorcollege
Praktijk

Accreditatiepunten:

In aanvraag

Studiepunten:

24

Aantal contacturen:

16

Aantal contactdagen:

2

E-learning:

Nee

Niveau:

Post HBO

bottom of page