top of page
Couple Running

Restklachten na inversietrauma

Beschrijving

In de (sport)podo/oefentherapeutische praktijk worden regelmatig mensen gezien die restklachten houden na het doormaken van een inversietrauma. Vaak zijn dit pijnklachten aan de buitenzijde van de voet en problemen (met kracht) tijdens de afzet. Deze restklachten, pathologiën, kunnen het gevolg zijn van een verminderde mobiliteit in de voet of een veranderd looppatroon.

Tijdens deze cursus krijg je inzicht in het inversietrauma; het mechanisme van het inversietrauma vanuit een opstijgende en een dalende keten; de restklachten/pathologiën die kunnen ontstaan na een doorgemaakt inversietrauma en het klinisch onderzoek van de voet / enkel met hierbij specifieke testen. Daarnaast is er veel aandacht voor de mobilisatie-technieken van de voet, zowel arthrogeen als myofasciaal. De mobilisatie-technieken zullen tijdens deze dag uitgebreid geoefend kunnen worden.

Doelstelling

Na het volgen van deze cursus heb je inzicht in de ontstaanswijze en behandeling van functiestoornissen/pathologiën na een doorgemaakt inversietrauma en heb je kennis van klinische tests om deze te diagnosticeren en mobilisatie-technieken om deze te behandelen.

Docenten:

I.T.J.A Janssen

Sportpodotherapeut / manueel therapeut

Y. Warnier

Sportpodo/manueeltherapeut

Kosten

Euro 295,- inclusief cursusmateriaal en lunch. Voor prijzen voor in-house en/of groepstrainingen neem contact met ons op.

Locatie/Data

13 april 2021 Eindhoven

31 mei 2021 regio Roosendaal

Bij minimaal 10 en maximaal 20 geïnteresseerden wordt er in overleg een training gepland. Ben je geïnteresseerd in een training? Meld je dan aan via onderstaande link.

Informatie

Studiebelasting:

8 uur

Doelgroep: 

Podo-/Fysiotherapeuten

Aantal deelnemers: 

min 10 - 20 max

Toetsing:

Nee

Certificaat:

Ja

Didactische werkwijze:

Interactief hoorcollege
Praktijk
Geen huiswerk

Accreditatiepunten:

NVvP 6,5; VVOCM 6,5

Studiepunten:

8

Aantal contacturen:

8

Aantal contactdagen:

1

E-learning:

Nee

Niveau:

Post HBO

bottom of page